Studenti iz Skoplja donose bod

Dobra partija bh. predstavnika

Studenti iz Skoplja donose bod

A. Beganović

U okviru 2. kola Regionalne rukometne lige naš šampion Bosna BH Gas gostovao je u Skoplju kod Vardara. Nakon 60 minuta nije bilo pobjednika (26:26).

U prvoj utakmici u novoj sezonu Studenti su uspjeli ostati neporaženi. Na vrućem gostovanju kod Vardara uzeli su bod, mada ne bi bilo nezasluženo da su se u Sarajevo vratili sa tri.

U posljednjih pet minuta izabranici Irfana Smajlagića ušli su sa tri gola viška. Međutim, izabranici Veselina Vujovića u tim momentima su igrali presing, što Studentima nikako nije odgovoralo, pa su domaći uspjeli izjednačiti, a imali su i napad za pobjedu, ali na našu sreću nisu ga realizirali.

Kod Bosne sjajnu partiju pružio je Amir Čakić, a pored njega sa nekoliko efektnih golova istakao se i Kosta Savić.

I u drugoj završenoj utakmici nije bilo pobjednika. Naime, Nexe i Zagreb su remizirali (20:20), što svakako nagovještava mnogo uzbuđenja u novoosnovanoj ligi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.