Studenti kao nekad: Bosna očitala lekciju Gradačcu

Rukometna Premijer liga, 16. kolo

Studenti kao nekad: Bosna očitala lekciju Gradačcu

E. Škorić

Rukometaši Bosne deklasirali su danas Gradačac u meču 16. kola Premijer lige BiH rezultatom 27:15.

Bosna se polako budi, a petu pobjedu upisala je pred svojim navijačima protiv Gradačca u jednom od derbija donjeg dijela tabele.

Agresivno su počeli domaći od prve minute, nisu dozvolili gostima iz Gradačca da nametnu svoj ritam igre. Nakon 15 minuta, bilo je 7:2 u korist domaćih.

Dobru zalihu su Studenti imali na poluvremenu, vodili su šest razlike (12:6), da bi u 39. minuti već bilo plus 10 u korist Bosne (17:7).

Gradačac je u nastavku razbijen, deset minuta prije kraja tim Zuhdije Korkarića vodio je 22:11 i nije više bilo upitno kome će pripasti tri boda. Završeno je rezultatom 27:15, a treba napomenuti da su kod Bosne u finišu priliku dobili mladi igrači.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Bosna sada ima 16 bodova, a iza sebe je ostavila Gradačac (15 bodova), Igman (15) i Zrinjski (13).  Na dnu je Sloboda sa samo 10 bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije