Studenti nakon prvenstva žele i Kup

Banja Luka domaćin završnice muškog Kupa

Studenti nakon prvenstva žele i Kup

Danas i sutra u Banja Luci se igra Final Four rukometnog kupa naše zemlje, a trofej osvojen prošle godine brani ekipa našeg aktuelnog prvaka Bosne iz Sarajeva.

Pored Bosne na završnom turniru u Banja Luci igrat će još domaćin Borac, Sloga iz Doboja i Izviđač iz Ljubuškog. U prvom polufinalnom paru sastaju se Bosna i Izviđač, a momčad iz Sarajeva je apsolutni favorit u duelu sa Ljubušacima.

"Kup je takmičenje u kojem nema mjesta za bilo kakve kalkulacije, te zbog toga u polufinalu protiv Izviđača od prve minute idemo na pobjedu. Respektujemo našeg protivnika, ali mislim da smo u ovom trenutku ipak mnogo kvalitetniji tim i očekujem pobjedu", najavljuje prvo polufinale bek Bosne Ivan Divković.

"Ne smijemo ih potcijeniti, ne smijemo se opustiti niti jednog trenutka, jer nas mogu kazniti. Od prve minute moramo igrati maksimalno koncentrisano. Uz maksimalan angažman ne sumnjam u finale, a tamo očekujem Borac", istakao je Divković.

Iako je Bosna apsolutni favorit u ovom duelu u redovima Izviđača se nadaju da modu iznenaditi i osvojiti kup nakon devet godina suše. Snaga Ljubušaka u ovom duelu je mladost koja želi da pokaže da može i protiv najboljeg kluba u našoj zemlji.

"Za ovu utakmicu smo se spremali u izolaciji. Bili smo tri dana u Dugopolju i posebnu pažnju smo posvetili fizičkoj spremi. Atmosfera u momčadi je sjajna. Protivnik nam je najbolja ekipa u zemlji, ali mi želimo osvojiti ovaj trofej. Daćemo sve od sebe da u tome uspijemo", rekao je trener Izviđača Zdenko Grbavac.

Momčad iz Ljubuškog u svojim vitrinama ima dva pehara pobjednika Kupa (1999. i 2002.), dok je Bosna pet puta bila pobjednik (2003., 2004., 2008., 2009. i 2010.). Utakmica je na programu sutra u 16:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.