Studenti ne posustaju: U Doboju nadigrali Slogu

Studenti ne posustaju: U Doboju nadigrali Slogu

A. Beganović

U okviru 27. kola Premijer lige za rukometaše vodeća Bosna je u Doboju nadigrala Slogu (41:23).

Izabranici Zuhdije Korkarića pružili su još jednu sjajnu partiju i u Doboju su pokazali zbog čega se nalaze na čelu premijerligaške tabele.

Već nakon prvih 30 minuta Studenti su imali prednost od 10 pogodaka, koja je do kraja susreta narasla za konačnih 41:23.

Zulfić sa sedam, te Delić sa pet pogodaka bili su najučinkovitiji kod Bosne, dok je Bosić sa pet predvodio Dobojlije.

Do nove pobjede stigao je i Konjuh, koji na domaćem terenu nadigrao Gradačac (34:20). Husić sa osam, te Jaškić sa sedam pogodaka predvodili su Stolare, dok je Nenadović sa pet bio najučinkovitiji kod Gradačca.

Rukometaši Izviđača su na domaćem terenu savladali Maglaj (34:23), te su tako ostali u borbi za plasman u Ligu 4. U derbiju kola Derventa je nadigrala Čelik (31:26), Krivaja je bila bolja od Zrinjskog (34:31), dok su Vogošća i Goražde podijelili bodove (31:31).

Premijer liga, 27. kolo:

Sloga - Bosna 23:41 (11:21)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

SLOGA: Dejanović, Mujkanović, Đurđević 4, Matić 1, Simić 1, Pejić, Mehinović 2, Aleksić, Ninković, Bojić, Bosić, Panić 3, Šarenac 4, Zekić 3, Bosić 5. Trener: Aleksandar Dugić.

BOSNA: Kondić, Burnazović 2, Mehinagić 4, Memić 3, Korjenić 1, Delić 5, Halilković 4, Efendić, Hrbat, Alilbegović 4, Vranac 2, Bračković 2, Zulfić 7, Građan 4, Dedajić 1, Zahirović 2. Trener: Zuhdija Korkarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.