Studenti od sutra u Kranjskoj Gori

Karačić i Vražalić priključit će se za koji dan

Studenti od sutra u Kranjskoj Gori

A. Beganović

Rukometaši aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, Bosna BH Gasa, sutra će otputovati na višednevne pripreme u Kranjsku Goru.

Iako je do danas izgledalo da će Studenti pripreme za narednu sezonu u kojoj ih očekuje borba na četiri fronta obaviti u Sarajevu, stvari su se promijenile.

Naime, izabranici Irfana Smajlagića sutra će otputovati u Kranjsku Goru gdje će boraviti do turnira u Velenju. Nakon pomenutog turnira vratiće se u Kranjsku Goru ili u Poreč gdje će biti četiri - pet dana, a nakon toga otputovaće u Novi Sad gdje će također učestvovati na turniru. 

Iz Novog Sada vratiće se u Sarajevo, a posljednje pripremne susrete imaće na turniru u Goraždu.

Na pripreme će krenuti svi igrači koji su pod ugovorom, osim Karačića i Vražalića koji su povrijeđeni. Ovaj dvojac priključit će se priprema početkom naredne sedmice, nakon rehabilitacije u Sarajevu.

Treba dodati i da postoji velika mogućnost da se pripremama u Kranjskoj Gori pridruži i Andrea Bašić, koji je već sa Studentima dogovorio saradnju, a nije isključeno da se aktuelnom prvaku priključi još koja prinova.

Noć prije polaska u Kranjski Goru šef struke Studenata, Irfan Smajalgić, za SportSport.ba je istakao:

"Na samom početku priprema nećemo igrati prijateljske susrete. Možda u Kranjskoj Gori odigramo jedan susret, a zatim nam slijede veoma jaki turniri u Velenju i Novom Sadu. Po povratku u Bosnu i Hercegovinu učestvovat ćemo na turniru u Goraždu. Mislim da ćemo odigrati ukupno osam ili devet prijateljskih susreta."

"O ambicijama za narednu sezonu ne želim previše pričati, kao što nisam ni do sada. Sigurno je da nas očekuje jako zahtjevna sezona, borba na četiri fronta. Siguran sam da će rad donijeti uspjeh. Dakle, na nama je da radimo, a rezultat ne bi trebao izostati", dodao je Smajlagaić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.