Studenti pobjedom zaključili sezonu

Prvaci rutinski odradili posao

Studenti pobjedom zaključili sezonu

O. Lekić, foto: A. Balić

U posljednjem susretu rukometne Premijer lige naše zemlje rukometaši Bosne BH Gas su savladali istoimenog protivnika iz Visokog rezultatom 32:28 i tako sezonu završili bez poraza.

U prvom poluvremenu su gosti iz Visokog bili potpuno ravnopravan protivnik novom-starom prvaku, pa se na odmor otišlo rezultatom 15:15.

Visočaci su sve do 45. minute držali potpuni egal, a u 45. minuti domaći rukometaši serijom 3:0 odlaze na 27:24 i gosti se više nisu mogli vratiti u meč.

Na kraju su tri boda sasvim zasluženo ostala u Sarajevu, a na kraju meča je uslijedilo veliko slavlje domaćih igrača i navijača.

U redovima pobjedničkog sastava prvo ime bio je Raković sa osam golova, dok je gostiju iz Visokog najefikasniji bio Edhem Sirćo sa šest pogodaka.

Poslije meča je bila doping kontrola, ali za razliku od Ljubuškog gdje je Mucić nasrnuo na kontrolore ovdje je sve proteklo u najboljem redu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije