Studenti poraženi od Gorenja

U prijateljskom susretu

Studenti poraženi od Gorenja

A. Beganović

Rukometaši aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, Bosna BH Gasa, poraženi su u Velenju u prijateljskom susretu od domaćeg Gorenja (26:23).

U prvom susretu turnira čiji su domaćini Gorenje i Celje izabranici Irfana Smajlagića pretrpjeli su poraz. Gorenje je slavilo sa 26:23, a poluvrijeme je okončano rezultatom 14:10 za domaće.

U veoma borbenom susretu domaći igrači su imali 8 minuta isključenja, dok su Studenti čak 18 minuta igrali sa igračem manje. Gorenje je imalo 6 sedmeraca, od čega je iskoristilo 3, dok za Bosnu nije dosuđen niti jedan sedmerac.

Kod bh. šampiona najefikasniji su bili Čakić sa 7, te Savić sa 4 gola, dok su kod Gorenja najučinkovitiji bili Melić sa 7, te Medved i Dujmović sa po 4 gola.

Gorenje - Bosna BH Gas 26:23 (14:10)


Isključenja: Gorenje 8 minuta, Bosna BH Gas 18 minuta. Sedmerci: Gorenje 6/3, Bosna BH Gas 0/0

RK GORENJE VELENJE: Gajič, Melić 7, Medved 4, Bezjak 1, Manojlovič 1, Dolenec 2, Svetelšek 1, Rutar, Taletović, Cehte 1, Miklavčić 1, Musa, Golčar 1, Gams 1, Bajram 2, Dujmović 4.

RK BOSNA BH GAS:
Uvodić, Martinović, Vražalić 2, Terza, Tojčić 1, Memić, Mesarić 1, Vujadinović 1, Čakić 7, Halilbegović 2, Raković, Savić 4, Bašić 1, Pažin 3, Međić 1, Mujanović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti