Studenti pregazili Čelik, Efendićeva noć za pamćenje

Odigrano 16. kolo Premijer lige

Studenti pregazili Čelik, Efendićeva noć za pamćenje

A. Beganović

Kompletirano je 16. kolo Premijer lige za rukometaše, a u derbiju je Bosna u Sarajevu bez većih problema savladala vodeći Čelik (30:21)

Samo u prvih deset minuta lider premijerligaške karavane pružao je dostojan otpor razigranim Studentima.

Nakon uvodnih deset minuta pa parketu je postojala samo jedna momčad i to ona domaća. Na golu Studenata briljirao je sjajni Efendić i zahvljujući njegovim odbrana Studenti su postigli nekoliko laganih golova, te su na odmor otišli sa viškom od pet golova (16:11).

U drugom dijelu ništa novo na parketu. Na golu Studenata briljira Efendić, a u 39. minuti na semaforu je stajalo 19:11, pa je pitanje pobjednika već tada bilo odlučeno.

Prvi pogodak u drugom poluvremenu, večeras očajni Čelik, postiže u 40. minuti. Do kraja susreta Studenti su malo smanjili gas, pa je na kraju konačni rezultat glasio 30:21. Kod Bosne je najbolji bio golman Efendić sa 26 uspješnih odbrana, Hrbat je s osam pogodaka bio najefikasniji igrač susreta.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Veoma zanimljiv susret u Živinicama su odigrali Konjuh i Zrinjski, a na kraju su domaći u neizvjesnoj završnici slavili sa 30:29. Smajić sa šest, te Husić sa pet pogodaka bili su najefikasniji kod Konjuha dok je Herceg sa 12 pogodaka bio najefikasniji kod Plemića.

Izviđač je u Ljubuškom nadigrao Gračanicu (48:24), Maglaj je na domaćem terenu bio bolji od Gradačca (24:20), dok je Prijedor bio bolji od Krivaje (29:28). Do domaćih pobjeda stigli su i Sloga, koja je bila bolja od Čapljine (33:29), te Derventa, koja je nadigrala Goražde (32:24).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.