Studenti protutnjali kroz Derventu, Gradačac pao u Trebinju

Studenti protutnjali kroz Derventu, Gradačac pao u Trebinju

A. Beganović

U okviru 6. kola Premijer lige rukometaši Bosna BH Telecoma su u Derventi sa ubjedljivih 32:22 savladali istoimenu domaću momčad, dok je prvoplasirano Goražde samo remiziralo na domaćem terenu sa Gračanicom (27:27).

Nakon remija sa Leotarom, te pobjede nad Prijedorom, Studenti su večeras nadigrali i Derventu i to na njenom terenu. Ovom pobjedom mlada momčad Bosne pobjegla je iz opasne zone, a iz ovog kluba najavljuju još bolje igre, te borbu za samo vrh tabele.

Trenutni lider premijerligaške karavane, Goražde, na domaćem terenu nije uspjelo savladati čvrtu momčad Gračanice. Nakon 60 minuta bespoštedne borbe na semaforu je stajalo 27:27.

Leotar je u Trebinju bio bolji od Gradačca (20:19), Krivaja je u svim elementima rukometne igre nadigrala Kakanj (38:26), Bosna je u Visokom bila bolja od Zrinjskog (36:28), Prijedor je na domaćem terenu savladao Konjuh (29:28), dok je još u četvrtak Čapljina savladala Čelik (27:26).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.