Studenti sa desetkom "položili" Goražde

Premijer liga BiH, 24. kolo

Studenti sa desetkom "položili" Goražde

U okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Bosne su sa ubjedljivih 42:25 savladali sastav Goražda.

Od samog početka utakmice Studenti su kontrolisali igru, a već nakon prvog poluvremena domaći sastav vodio je sa 20:13.

Prednost od sedam golova razlike na poluvremenu nije opustila igrače Zuhdije Korkarića, pa je i u drugom dijelu iz minuta u minut rezultat bio sve povoljniji sarajevski tim .

Na kraju je Bosna slavila sa ubjedljivih 42:25, a gledaoci su mogli uživati u dobrim potezima i solidnoj rukometnoj predstavi.

Vedran Delić sa deset, te Muhamed Zulfić sa šest pogodaka bili su najefikasniji u sastavu Bosne, dok je Kemal Fazlić sa šest pogodaka bio najefikasniji kod Goražda.

Premijer liga, 24. kolo:
RK Bosna - RK Goražde 42:25 (20:13)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

RK Bosna: Efendić, Kondić, Mehinagić, Memić 1, Delić 10, Dedović 1, Perić 3, Hrbat 5, Bračković 3, Zulfić 6, Građan 5, Dedajić 1, Bečić, Halilković 1, Vranac 3, Alibegović 1. Trener: Zuhdija Korkarić.

RK Goražde: Bukva 5, Osmanković 1, Marić 3, Fazlić 6, Krakonja, Jamak, Šehović, Merkez, Fidahić 1, Peruničić, Džananović, Žiga 3, Gujić 3, Pilav, Pleh. Trener: Milanko Savčić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.