Studenti savladali Prijedor i preuzeli lidersku poziciju

Nova pobjeda rukometaša Bosne

Studenti savladali Prijedor i preuzeli lidersku poziciju

A. Beganović

U jednom od derbija 19. kola Premijer lige rukometaši Bosne su u Prijedoru savladali domaću ekipu (27:24), te su preuzeli vodeće mjesto na tabeli.

Izabranici Zuhdije Korkarića nastavili su sa sjajnim partijama u proljetnom dijelu sezone. Večeras su u Prijedoru nadigrali istoimenu momčad, koja je do ovog kola bila neporažena na domaćem terenu.

Od samog početka susreta Studenti su konce igre držali u svojim rukama, a na odmor su otišli sa viškom od deset golova (17:7).

U drugom poluvremenu domaći su zaigrali nešto bolje, ali nisu uspjeli dostići prednost Studenata, koji su od večeras lideri premijerligaške karavane.

Najefikasniji u redovima Bosne bili su Delić, Perić, Građan i Dedović sa po četiri pogotka, dok su kod Prijedora najučinkovitiji bili Mandić sa sedam, te Blagojević sa pet pogodaka. Treba spomenuti i golmana Bosne, Damira Efendića, koji je imao 17 uspješnih odbrana.

Premijer liga, 19.kolo:

RK Prijedor - RK Bosna 24;27 (7;17)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Prijedor: Babić, Unčanin 3, Miljuš, Davidović, Kragulj, Popović, Daničić 2, Kaurin, Mandić 7, Selimbegović, Čutura, Prole, Hervegovac 4, Blagojević 5, Kecman 3, Radaković. Trener: Bojan Unčanin.

Bosna: Efendić 17 odbrana, Kondić , Građan 4, Memić 1, Delić 4, Zahirović, Halilković , Dedović 4, Hrbat 2, Vranac 2, Perić 4, Bečić 1, Alibegović 1, Zulfić 2, Dedajić 2. Trener: Zuhdija Korkarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.