Studenti savladali Zrinjski i učvrstili se na čelu tabele

Studenti savladali Zrinjski i učvrstili se na čelu tabele

A. Beganović

U okviru 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Bosne su na domaćem terenu rezultatom 43:34 savladali Zrinjski.

Izabranici Zuhdije Korkarića nastavili su sa dobrim igrama u proljetnom dijelu sezone. Večeras su Studenti rutinski savladali Zrinjski, te su se tako učvrstili na vodećoj poziciji premijerligaške tabele.

Tokom svih 60 minuta aktuelni lider bio je bolji od Plemića i na kraju je zasluženo slavio sa ubjedljivih 43:34. 

Kod Bosne su najefikasniji bili Zulfić i Delić sa po devet pogodaka, dok su Herceg sa 11, te Dominiković sa osam pogodaka bili najefikasniji kod Zrinjskog.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 26. kolo:

Bosna - Zrinjski 43:34 (22:17)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

BOSNA: Efendić, Kondić, Mehinagić, Memić 2, Delić 9, Dedović 2, Perić 1, Hrbat 4, Zahirović, Zulfić 9, Građan 5, Dedajić 4, Bečić 3, Bračković 2, Vranić 1, Alibegović 1. Trener: Zuhdija Korkarić.

ZRINJSKI: Čutura 1, Pervan 3, Orlović, Kožulj 2, Perić 1, Anđelić, Dominiković 8, Paradžik, Bošnjak, Dodig 1, Babić, Džeba 7, Herceg 11. Trener: Filip Garmaz.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti