Studenti se poigrali s Gradačcem

Ubjedljiva pobjeda Bosne

Studenti se poigrali s Gradačcem

A. Beganović

U okviru 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Bosne su u Sarajevu sa ubjedljivih 31:18 savladali Gradačac.

Nakon što su u 1. kolu pretrpjeli poraz u duelu sa Vogošćom, Studenti su u 2. i 3. stigli do ubjedljivih pobjeda nad Zrinjskim i Gradačcem.

Izabranici Zuhdije Korkarića su večeras od prve minute gostima iz Gradačca pokazali ko je gazda na terenu, te su već nakon prvih 30 minuta imali prednost od devet golova (14:5).

U drugom poluvremenu Studenti se nisu opuštali, odnosno svi igrači kojima je Korkarić pružio priliku su istu pokušali iskoristiti na najbolji način, te su na kraju zasluženo slavili sa 31:18.

Najefikasniji u redovima Bosne bili su Elmir Građan i Muhamed Zulfić sa po sedam postignutih pogodaka, dok su Haris Pedić sa šest, te Nermin Isić sa četiri pogotka bili najefikasniji kod Gradačca.

Premijer liga, 3. kolo:

Bosna - Gradačac 31:18 (14:5)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

BOSNA: Efendić, Jokanović, Građan 7, Memić 1, Čičkušić, Džinović 1, Halilković 2, Stanković, Vranac 2, Alibegović 1, Zulfić 7, Bečić 3, Bračković 1, Zahirović, Delić 4, Dedajić 2. Trener: Zuhdija Korkarić.

GRADAČAC: Halilković, Kahvedžić, Čaušević, Bosić 3, Hrnjić, Haseljić 1, Hasanbašić, Klopić, Duraković 1, Isić 4, Hečimović 2, Đurić 1, Pedić 6. Trener: Mehmed Doborac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.