Studenti se poigrali s Radničkim

Međunarodni rukometni turnir u Goraždu

Studenti se poigrali s Radničkim

A. Beganović

U prvom susretu Međunarodnog rukometnog turnira "Mirsad Hurić" u Goraždu ekipa sarajevske Bosne je nadigrala Radnički iz Kragujevca (41:23).

Izabranici Zuhdije Korkarića u svim elemntima nadigrali su ekipu iz Kragujevca i na kraju su zasluženo slavili sa ubjedljivih 41:23.

Već nakon prvog poluvremena Studenti su imali prednost od devet golova (21:12), pa je pitanje pobjednika već tada bilo odlučeno. I u drugom dijelu Studenti su nastavili u istom tempu, pa su gosti iz Srbije doživjeli ubjedljiv poraz.

Najefikasniji u redovima Bosne bili su Džinović sa osam, te Mehinagić sa pet pogodaka, dok su Radović i Poskurica sa po pet pogodaka bili najubjedljiviji kod Radničkog.

Međunarodni turnir "Mirsad Hurić", polufinale:

Bosna - Radnički 41:23 (21:12)

BOSNA: Efendić, Burnazović 1, Mehinagić 5, Memić 3, Džinović 8, Delić 4, Dedajić, Zulfić 4. Alibegović, Stanković 2, Čičkušić 4, Bračković 1, Građan 4, Bečić 3, Vranac 3, Zahirović 1. Trener: Zuhdija Korkarić.

RADNIČKI: Blagojević 1, Raonić, Đukić 2, Radenović 1, Simić 3, Stanojev 2, Vujović 1, Radović 5, Tasić 2, Poskurica 5, Maričić 1, Stanišić 1, Jakovljević, Gemaljević, Vuković. Trener: Boban Marković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije