Studenti slavili u Goraždu, Građan najbolji igrač turnira

Međunarodni rukometni turnir u Goraždu

Studenti slavili u Goraždu, Građan najbolji igrač turnira

A. Beganović

Rukometaši sarajevske Bosne pobjednici su Međunarodnog turnira "Mirsad Hurić" koji se jučer igrao u Goraždu.

U finalnom susretu Studenti su bili bolji od domaćeg Goražda (28:23), koje je u polufinalu savladalo Čelik.

Goraždani su pružili dobar otpor favoriziranoj Bosni, a nakon prvih 30 minuta imali su prednost od dva gola (15:13). Međutim, u drugom dijelu izabranici Zuhdije Korkarića su zaigrali mnogo bolje i na kraju su zasluženo slavili rezultatom 28:23.

Najefikasniji u redovima Bosne bili su Građan i Dedajić sa po pet pogodaka, dok su Delić sa šest, te Marić sa pet pogodaka bili najefikasniji kod Goražda.

Na kraju dodajmo i da je reprezentativni pivot Bosne, Elmir Građan proglašen za najboleg igrača turnira.

Međunarodni turnir u Goraždu, finale:
Bosna - Goražde 28:23 (13:15)
BOSNA: Efendić, Burnazović, Mehinagić 2, Memić, Džinović 1, Delić 4, Dedajić 5, Zulfić, Alilbegović, Stanković 2, Čičkušić 3, Bračković 2, Građan 5, Bečić, Vranac 4, Zahirović. Trener: Zuhdija Korkarić.
GORAŽDE: Bukva 2, Osmanković, Marić 5, Krakonja 4, Hodo, Šehović, Pušilo, Delić 6, Pleh, Fidahić, Pezo, Džananović, Žiga, Fazlić 3, Pilav 2, Halilović. Trener: Dževad Čulov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije