Studenti slavili u Ljubuškom, Konjuh bolji od Maglaja

Studenti slavili u Ljubuškom, Konjuh bolji od Maglaja

A. Beganović

U derbiju 25. kola Premijer lige rukometaši Bosne su u Ljubuškom savladali Izviđač (32:31).

Derbi susret 25. kola Premijer lige opravdao je očekivanja, a na kraju su se radovali gosti iz Sarajeva. Studenti su ovom pobjedom gotovo osigurali nastup u Ligi 4, dok su pak Skauti svoje šanse za isti sveli na minimum.

Bosnu su do pobjede vodili Perić i Delić sa po šest pogodaka, dok su kod Izviđača najefikasniji bili Grbavac sa 11, te Vidović sa šest pogodaka.

Do veoma važne pobjede u borbi za ostanak u društvu najboljih stigli su rukometaši Gradačca, koji su na gostujućem terenu savladali Kozaru (31:25). Doborac i Pedić sa po devet pogodaka bili su najefikasniji kod pobjedničke momčadi, dok su Stanić sa devet, te Škorić sa osam pogodaka bili najefikasniji kod Kozare.

Rukometaši Konjuha su na domaćem terenu bili bolji od Maglaja (30:23). Najefikasniji u redovima popularnih Stolara bio je Jaškić sa devet, a isto pogodaka s druge strane je postigao Čičkušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.