Studenti su znali proslaviti pobjedu

Inat Studenata isplivao na površinu

Studenti su znali proslaviti pobjedu

A. Beganović

Višestruki bosanskohercegovački prvak i klub koji je prije par godina igrao u osmini finala Lige prvaka, RK Bosna, proživljava svoje najteže dane.

Nastup RK Bosna u Premijer ligi Bosne i Hercegovine do prije par dana je bio neizvjestan. Studenti su ostali bez Upravnog odbora, ruke od ovog uspješnog kolektiva su digli svi, a mnogi od onih koji su prije par godina s ponosom govorili da su dio porodice najuspješnijeg sportskog kolektiva u našoj državi, nisu ni trepnuli zbog problema s kojima se susrela Bosna.

Međutim, Radna grupa za spas RK Bosna nadljudskim naporima je uspjela registrovati igrače za novu sezonu, te obezbijediti novčana sredstva za odigravanje susreta 2. kola Premijer lige i već tada napravljen je ogroman uspjeh.

Niko nije mogao ni slutiti da će ekipa sastavljena od igrača koji su već godinama u rukometnoj penziji i mladih rukometaša u svom prvom susretu doći do pobjede.

Proradio je Bosnin inat, izabranici Zuhdije Korkarića su u duelu sa Igmanom pružili i više od svog maksimuma i na kraju su uspjeli savladati ekipu koja je prošle godine suvereno izborila plasman u najviši rang.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Rukomet je pobijedio, Studenti su se vratili na rukometnu bosanskohercegovačku scenu, a sinoćnju pobjedu su znali proslaviti. Čula se pjesma iz svlačionice Studenata, pa bilo je i suza radosnica. Tri boda su osvojena, no problemi su ostali. Bosni je i dalje potrebna pomoć, grad Sarajevo, Kanton Sarajevo i ako hoćete Bosna i Hercegovina ne smiju dozvoliti da se Bosna ugasi.

"Velika pobjeda rukometa. Pobjeda koja će nam mnogo značiti u budućnosti. Ne smijemo dozvoliti da se Bosna ugasi", nakon susreta je rekao trener Studenata i član Radne grupe za spas RK Bosna, Zuhdija Korkarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.