Studenti u neizvjesnoj završnici savladali Plemiće

Studenti u neizvjesnoj završnici savladali Plemiće

A. Beganović, foto: A. Berbić

U okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Bosne su u Sarajevu bili bolji od Zrinjskog (21:19).

U veoma bitnoj utakmici za obje ekipe na kraju su se radovali sarajevski Studenti, a da je pobjeda otišla na drugu stranu ne bi bilo nezasluženo.

Izabranici Zuhdije Korkarića su bili nešto bolji tokom prvih 30 minuta i na odmor su otišli sa viškom od tri gola (10:7). Međutim, sredinom drugog dijela Studenti se gube, što koriste Plemići i preokreću rezultat u svoju korist (16:14).

Činilo se tada da će bodovi otići u Mostar, ali golman Bosne nije tako mislio. Sjajnim intervencijama goste je dovodio do ludila, a njegovi saigrači su to iskoristili i na kraju su stigli do velike pobjede.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u redovima Bosne bili su Emir Šahinović sa pet, te Derviš Birdahić i Martino Kordić sa po četiri pogotka, dok su Bernard Mandarić, Matej Sarajlić i Ante Pavlak sa po četiri pogotka bili najučinkovitiji kod Zrinjskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti