Studenti u petom "šeširu"

Žrijebanje grupne faze 28. juna

Studenti u petom "šeširu"

A. Beganović

Šampion Bosne i Hercegovine, RK Bosna BH Gas, i u narednoj sezoni igrat će u Ligi prvaka, a imena svojih protivnika Studenti će saznati 28. juna kada će biti žrijebanje grupa.

Rukometaši Bosna BH Gasa prilikom žrijebanja biće smješteni u petu jakosnu grupu zajedno sa vicešampionima Danske (Bjeringbro) i Mađarske (PIK Szeged), te pobjednikom Grupe 1 kvalifikacija. 

U prvu jakosnu grupu smješteni su šampioni Njemačke (HSV), Španije (Barcelona), Francuske (Monpellier) i Rusije (Čehovski medvedi), a u drugu šampioni Mađarske (MKB Veszprem), Hrvatske (CO Zagreb), Danske (AG Kopenhagen) i Slovenije (Cimos ili Gorenje).

U trećoj jakosnoj grupi, odnosno u trećem "šeširu" smješteni su vicešampioni Španije (Ciudad Real), Njemačke (Kiel, Berlin, Lowen), te šampioni Rumunije (Constanta) i Švicarske (Kadetten ili Winthertur).

U četvrtoj jakosnoj grupi smješteni su vicešampioni Francuske (Chambery), Rusije (St.Petersburg), te trećeplasirani timovi iz španjolskog i njemačkog prvenstva.

U posljednjoj šestoj jakosnoj grupi biće smješteni pobjednici tri kvalifikacionih turnira (grupe 2, 3 i 4), te pobjednik pozivnog turnira.

U kvalifikacionoj grupi 1 igrat će šampioni Poljske, Švedske, Makedonije i Slovačke, u grupi 2 šampioni Grčke, Islanda, Bjelorusije i Norveške, u grupi 3 šampioni Ukrajine, Austrije, Srbije i Portugala, dok će u grupi 4 igrati šampioni Turske, Crne Gore, Italije i Izraela.

Prvo kolo grupne faze Lige prvaka na rasporedu je od 28. septembra do 2. oktobra, dok će se završnica igrati od 25. do 27. maja 2012. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije