Studenti u Zenicu putuju bez bijele zastave

Čelik dočekuje Bosnu

Studenti u Zenicu putuju bez bijele zastave

A. Beganović

Jedan od derbija 16. kola Premijer lige za rukometaše večeras će u Zenici odigrati domaći Čelik i Bosna BH Telecom.

Obje momčadi u večerašnji susret ulaze u pobjedničkom raspoloženju, tako da nas po svemu sudeći očekuje jako zanimljivih 60 minuta igre.

S obzirom na stanje na tabeli domaći su blagi favoriti, ali mlada momčad Studenata iz susreta u susret sve bolje igra, tako da eventualna gostujuća pobjeda i ne bi bila senzacija.

"U dobroj smo seriji. U prošlom smo kolu savladali Gradačac, dok smo u Kupu u Trebinju bili bolji od Leotara, tako da sa mnogo samopouzdanja putujemo u Zenicu. Idemo se nadigravati, učinit ćemo sve što je u našoj moći kako bismo ostvarili pozitivan rezultat, a ukoliko u tome ne uspijemo, sportski ćemo čestitati našim prijateljima", uoči večerašnjeg susreta za SportSport.ba ističe šef stručnog štaba sarajevske momčadi, Zuhdija Korkarić.

"U Zenici ćemo najvjerovatnije igrati bez Perića koji je povrijeđen, dok je Hrbat zbog gripe bio pod znakom pitanja, ali on će igrati. Oslabljeni smo, ali to nam ne smije biti alibi. Prednost Čelika je u iskustvu njegovih igrača, no mi ćemo pokušati nametnuti svoju igru koja se bazira na čvrstoj odbrani i brzini i ukoliko ispoštujemo dogovor iz svlačionice, rezultat neće izostati", dodao je Korkarić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.