Studenti ubjedljivi u 2. pretkolu Kupa BiH

Studenti ubjedljivi u 2. pretkolu Kupa BiH

A. Beganović

U okviru 2. pretkola Kupa Bosne i Hercegovine rukometaši Bosne iz Sarajeva sa ubjedljivih 40:24 savladali su Bosnu iz Visokog.

Od samog početka susreta bilo je jasno da će sarajevski Studenti slaviti. Nakon prvih 30 minuta izabranici Zuhdije Korkarića su imali prednost od šest golova (19:13), da bi u drugom dijelu dodali gas, pa je njihova prednost rasla iz minuta u minut za konačnih 40:24.

Delić sa sedam, te Perić sa šest pogodaka bili su najefikasniji kod Studenata, dok su goste predvodili Skopljak i Lončar sa po osam pogodaka.

Kup BiH, 2. pretkolo:

Bosna Sarajevo - Bosna Visoko 40:24

Dvorana I KSC Skenderija. Gledalaca 350. Sudije: Lindov i Zuko (Sarajevo). Delegat: Gadžo (Sarajevo). Sedmerci: Bosna Sarajevo 5(3), Bosna Visoko 4(4). Isključenja: Bosna Sarajevo: 12 minuta, Bosna Visoko 4 minuta. 

RK Bosna Sarajevo: Efendić 18 odbrana, Dramac 2 odbrane, Građan 2, Memić 2, Delić 7, Burnazović 1, Halilković 4, Alibegović 3, Korjenić, Vranac 1, Perić 6, Bečić 5, Bračković 1, Zulfić 4, Dedajić 1, Mehinagić 3. Trener: Zuhdija Korkarić

RK Bosna Visoko: Musa 11 odbrana, Žiga 7 odbrana 1 gol, Spahić, Čabaravdić, Burić 1, Mimić 2, Balta 2, Hasagić 1, Imamović, Bećak, Begić, Imamagić 1, Lončar 8, Ahić, Skopljak 8, Pekić. Trener: Mirza Handžić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.