Studenti za istoriju

RK Bosna BH Gas svijetli primjer bh. sporta

Studenti za istoriju

Rukometaši sarajevske Bosne BH Gas u infarktnoj su utakmici došli do zlata vrijedne pobjede nad ruskom ekipom Saint Petersburga, te tako stigli na korak do plasmana u Top 16 Lige prvaka za rukometaše.

Bila je to jedna od onih utakmica sa dva lica. Sarajevski su Studenti odigrali odlično prvo poluvrijeme, u kojem su do nogu potukli ruske protivnike, koji su im uzvratili istom mjerom u nastavku.

Trener Bosne Irfan Smajlagić na početku utakmice Ruse je potpuno iznenadio odbranom 4-2, koja je djelovala gotovo savršeno o čemu svjedoči podatak da su rukometaši St. Petersburga svoj prvi gol postigli tek u devetoj minuti utakmice.

Domaći su na odmor otišli sa pet golova prednosti (16:11), koju su u nastavku prokockali i od gotovog umalo napravili veresiju.

Ipak, pobjeda, više nego zaslužena, ostala je u Sarajevu. Gosti iz Rusije ni u jednom trenutku utakmice nisu imali prednost na svojoj strani, pa bi bilo zaista nezasluženo da su na kraju uspjeli izvući bod.

Bosna BH Gas će naredne subote u dvorani "Mirza Delibašić" u Skenderiji imati priliku da pobjedom nad rumunskom ekipom Constanta izbori plasman u Top 16 elitnog evropskog rukometnog takmičenja i tako napravi istorijski uspjeh bh. sporta.

Svakako treba spomenuti da je Rukometni klub Bosna BH Gas vjerovatno najuspješniji bh. sportski kolektiv od osamostaljenja države i na dobrom su putu da tamo ostanu i u budućnosti. Studenti su najsvjetlija tačka u prilično tmurnoj realnosti bh. sporta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.