Studenti zaledili Gračanicu na minus 21

Studenti zaledili Gračanicu na minus 21

A. Beganović

U prvom susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine rukometaši Bosna BH Gasa u Gračanici su ubjedljivo savladali istoimenu domaću momčad (44:23).

Izabranici Irfana Smajlagića ubjedljivom pobjedom u prvom četvrtfinalnom susretu već su osigurali nastup u polufinalu. Od samog početka Studenti su nametnuli žestok tempo koji domaći rukometaši nisu mogli pratiti pa su na kraju sasvim zasluženo došli do ubjedljivog trijumfa.

Kod Bosne najefikasniji su bili Vražalić sa 8, te Kapisoda sa 7 golova, dok su kod Gračanice sa po 6 golova najefikasniji bili Ovčina i Ferhatbegović.

Kup BiH, četvrtfinale:
Gračanica - Bosna BH Gas 23:44

Dvorana Luke. Gledalaca 300. Sudije Dragičević (Doboj) Križanec (Banja
Luka, delegat Šehanović (Tuzla). Sedmerci: 5 (1) Gračanica, 5 (5) Bosna BH
Gas. Isključenja: Gračanica Index 8 minuta, Bosna BH Gas 8 minuta.
GRAČANICA: Ahmetašević, Đulić, Salkić, Bajramović, Kovačević 1, Pijetlović 2, Alibegović2, Saračević 1, Hasić, Ovčina 6, Džafo. Mulahalilović. Sumbić 5. Ferhatbegović 6. Trener: Mirsad Gopo.
BOSNA BH GAS: UvodiĆ, Terza, Međić 2, Memić 1, Tojčić 3, Pucelj 5, Karačić 5, Raković 5,
Kapisoda 7, Pažin 5, Divković 2, Marjanac, Vražalić 8, Savić, Mesarić 1. Trener: Irfan Smajlagić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.