Studenti zaredali sa pobjedama, pao i Čelik

Bosna upisala četvrti trijumf u nizu

Studenti zaredali sa pobjedama, pao i Čelik

Rukometaši sarajevske Bosne igraju kao preporođeni u drugom dijelu sezone.

Ekipa koju sa klupe predvodi Zuhdija Korkarić je večeras u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu savladala Čelik sa 35:30 i tako upisala svoj četvrti uzastopni trijumf.

Studenti su već u prvom poluvremenu stekli pet golova prednosti (18:13), koju su uspjeli očuvati i do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Najefikasniji igrači pobjedničkog tima bili su Derviš Birdahić sa osam i Emir Šahinović sa šest golova, dok su Tarik Balta i Eldin Hajdarević dodali po četiri. U ekipi Čelika daleko bolji od ostalih su bili Mirza Dervenčić i Aldin Begagić sa po osam pogodaka.

Bosna u posljednje vrijeme ekspresno popravlja svoj plasman na tabeli i njihov opstanak u društvu najboljih je sve izgledniji, iako je ostalo još mnogo do kraja.

Premijer liga, 12. kolo:

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Bosna - Čelik 35:30 (18:13)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi