Suljaković: Katarani su ispoštovali sve dogovore

Maglajlija na golu Katara za SportSport.ba:

Suljaković: Katarani su ispoštovali sve dogovore

S. Mlaćo

Kadetski rukometni repezentativci Katara nastupali su protekle sedmice na IV. Međunarodnom rukometnom turniru “Rukomet je moja budućnost“, koji je odigran u Bugojnu. 

Katarani su na kraju zauzeli šesto mjesto, a jedinu pobjedu na turniru upisali su u duelu protiv kadetske selekcije naše zemlje. Na golu simpatičnih Katara posebno u duelu sa našom reprezentacijom briljirao je mladi golman Anadin Suljaković, koji je rođen u Maglaju, te je prvi čuvar mreže katarske reprezentacije.

"Zadovoljan sam svim uslovima u Kataru i oni su ispoštovali sve dogovore. Prve korake napravio sam u Maglaju kod trenera Mahmuta Maše Obralića i trenirao sam pet godina, te sam onda dobio poziv iz Katara", priča Suljaković na početku razgovora za SportSport.ba.

Katarani i nisu prokazali nešto kvalitetan rukomet, ali jesu veliku želju i borbenost.

"Katar zadnjih godina ulaže sve više u mlađe kategorije kao i prvim tim. Sve bolji rezultati dolaze, treninzi su sve jači i jači i sve je krunisano dobrim rezultatima. Na početku ovog turnira  igrači su bili u konfuziji, odbrana je bila loša, igrao se samo napad i nismo mogli ništa bolje rezultati očekivati od ovih", priča Suljaković.

Zadovoljan je prijemom i atmosferom koja je vlada na turniru u Bugojnu.

"Ovo je jedan lijep grad, bili smo već na pripremama i sviđa mi se ovo mjesto. Fina je publika i kolege su zadovoljne gore na Rostovu gdje smo bili smješteni. Zadovoljni su svime", ističe naš sagovornik na kraju razgovora. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi