Šuman danas i službeno postaje novi selektor BiH
FOTO: EPA

Naslijedit će Dragana Markovića

Šuman danas i službeno postaje novi selektor BiH

Saga zvana izbor selektora rukometne reprezentacije BiH danas će konačno biti završena. 

U Mostaru će biti održana sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH na kojoj će biti imenovan nasljednik Dragana Markovića, ukoliko ne bude većih iznenađenja to će biti proslavljeni bh. rukometaš Bilal Šuman. 

Šuman je ranije najavljivao da će, ukoliko dobije šansu, odmah napraviti širi spisak od 28 rukometaša na kojem bi bilo i nekoliko igrača koji su ranije iz raznih razloga bili udaljeni od reprezentacije BiH. Također, naglasio je da bi na spisku bilo i novih imena. 

Vrijedi podsjetiti da Šuman trenutno radi i kao pomoćni trener u danskom Koldingu, gdje asistira Špancu Juanu Carlosu Ortegi. Legendarni Bili u dresu reprezentacije odigrao je 32 meča i postigao 124 gola, a u karijeri je igrao za makedonski Pelister iz Bitolja, španski Barakaldo Bilbao, te danske Aarhus i Kolding.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj 2018. godine počinju u oktobru. Naša selekcija nalazi se u grupi sa Španijom, Austrijom i Finskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi