Šuman: Harmandić će biti od koristi

Selektor pred okupljanje rukometne reprezentacije

Šuman: Harmandić će biti od koristi

Rukometna reprezentacija BiH u ponedjeljak će početi pripreme za utakmice sa Estonijom u narednu srijedu u Skenderiji i subotu u Talinu. Selektor Bilal Šuman za razliku od prethodnih kvalifikacija za EP nije poput mazge morao sav organizacioni teret na svojim leđima iznositi, niti se brinuti hoće li se moći uopće igrati.

"Situacija u Rukometnom savezu nepromijenjena je, račun je blokiran i s te strane nema ništa novo u odnosu na prethodne kvalifikacije. Ipak, sada pored sebe imam direktora koji se brine o tim stvarima o kojima sam ponajviše ja vodio računa. Danas smo također bili kod ministra MIrvada Kurića, bez kojeg, odgovorno to tvrdim, ne bi igrali ove utakmice. Drugi put već nam pomaže", kazao je Šuman.

Već prije i no što su se okupili, on se suočio sa tri otkaza, pa neće moći računati na Grahovca zbog porodičnih problema, Tarabochie i Čelice zbog povreda. Budući da smo ostali relativno deficitarni na poziciji srednjeg beka, pozvao sam mladog Daničića iz Borca i iskusnog Adu Harmandića da vidi kako se radi, osjeti atmosferu. Ado nam može pomoći mnogo svojim iskustvom, dugo je bio reprezentativac, poznaje većinu igrača i sigurno može donijeti svoj kvalitet. 

Također, umjesto Grahovca pozvao sam Denisa Serdarevića koji je bio već sa nama i trudit ćemo se da na toj golmanskoj poziciji pojačamo konkurenciju za budućnost. Izuzetno mi je bitno da imam četiri golmana, Burić je broj jedan, Efendić ide za njim, a onda treba vidjeti ko bi mogao popuniti te pozicije", riječi su Šumana.

Što se forme igrača tiče, on je zadovoljan kako naši glavne poluge igraju.

"Najbitnije je da nema povreda. Za sada dobro ide i Buriću u Njemačkoj, Panić je nakon odlaska u Poljsku izuzetno dobar, Malinović se oporavio, Vegar također sve više igra u napadu što je jako bitno...Ovo što sam dob sada pratio, zadovoljan sam našim igračima."

U Estoniju će Šuman voditi 18 igrača.

"Svi sa šireg spiska doći će u Sarajevo, nećemo ništa skraćivati. Svi igrači će trenirati, pa ćemo vidjeti kojih 16 će istrčati na parket u srijedu. U četvrtak odmah ujutro idemo preko Istanbula za Talin, jer nismo u četvrtak uopće imali konekciju nikakvu za Estoniju. Tamo će putovati 18 igrača, a ostali se vraćaju kućama. Imat ćemo tamo dva treninga i u subotu taj revanš."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi