Šuman: Radimo na otklanjanju nedostataka

Selektor bh. rukometaša

Šuman: Radimo na otklanjanju nedostataka

Rukometna reprezentacija BiH jučer je u prijateljskoj utakmici poražena od Makedonije rezultatom 28:24. 

Nakon prve prijateljske utakmice selektor bh. rukometaša Bilal Šuman kazao je da čovjek nikada ne može biti zadovoljan kada izgubi, ali da pomaka u igri.

"Ne treba zanemariti činjenicu da smo igrali protiv selekcije koja se priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu. Opet, izuzimajući prvi dio prvog poluvremena i nekoliko minuta s početka drugog dijela, mi smo bili ravnopravan, u pojedinim periodima i bolji rival. Imali smo dosta tehničkih grešaka u tom prvom dijelu, ali kada smo konsolidovali snage onda je to bilo puno drugačije. Ima dobrih stvari sve više, krila nam imaju sve više lopti, kontre i polukontre sve bolje funkcionišu... Naravno, ima i nedostataka, na kojima radimo cijelo vrijeme i radit ćemo dok ih ne otklonimo", kazao je nakon utakmice Šuman.

U prvom susretu s Makedoncima svi igrači izuzimajući golmana Damira Efendića i Denisa Serdarevića dobili su lijepu minutažu. Danas ponovo igramo s Makedonijom u 20 sati što je prilika za nova dokazivanja nekim igračima.

"Radimo po planu kako smo ga i zacrtali. Danas ćemo dati više prilike nekim igračima, koji su u prvom susretu imali nešto manju minutažu. Iskoristit ćemo ovu priliku da svako od igrača dobije šansu U prvoj utakmici je, recimo, branio Benjamin Burić. Sada ćemo dati priliku i Efendiću i Serdareviću. Tako je na svim pozicijama", istakao je Šuman.

Osim današnje utakmice, naš tim i sutra ima još jednu prijateljski susret s Makedoncima, a oba su zatvorenog karaktera.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi