Dolaze u najjačem sastavu

Šuman: Svi smo iznenađeni spiskom Estonije

E. Čaušević

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je večeras prvi trening pred duel s Estonijom koji se igra u srijedu.

Naši rukometaši prvi trening su odradili u dvorani na Ilidži na kojem se pojavilo svih 28 pozvanih rukometaša. Bh. momci će imati samo još jedan trening sutra u Skenderiji pred utakmicu s Estonijom. Nakon današnjeg okupljanja bh. selektor Bilal Šuman izjavio je da će pokušati u ovo malo vremena naći 16 igrača na koje će računati u narednim mečevima.

"Imamo 28 igrača koji su došli. U ovom malo vremena ćemo naći tih 16 koji će izaći na teren. Očekujemo selekciju Estonija koja s velikim promjenama dolazi u Sarajevo. Mislim da će biti teška utakmica, ali želimo ostvariti naš cilj, a to su dva boda i nakon toga se okrećemo narednim utakmicama", rekao je Šuman, te nastavio:

"Bit će mi veoma teško naći prvih 16 momaka jer ovih 28 koji su tu su sjajni igrači. Ipak, oni koji dobiju šansu za igru siguran sam da će to opravdati. Imamo samo dva treninga, pa Estonija, a nakon toga putovanje i ponovo dva treninga pred naredni meč sa Švicarskom". 

"Dobio sam spisak Estonije koja dolazi sa dva izuzetna beka iako se činilo da će Švicarska biti naš teži protivnik. Estonci dolaze u najjačem sastavu što mijenja naš taktički pristup upravo zbog ta dva sjajna igrača koja su se vratila u reprezentaciju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi