Šuman: Uz veliku podršku sa tribina, možemo slaviti

Selektor BiH pred meč protiv Austrije

Šuman: Uz veliku podršku sa tribina, možemo slaviti

Rukometna reprezentacija BiH igrat će u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na domaćem terenu protiv Austrije.

Selektor našeg tima Bilal Šuman optimista je pred ovaj meč i poručuje da imamo šansu da pobijedimo Austriju.

"U meču protiv Španije bilo je mnogo segmenata igre koji su bili zadovoljavajući, naročito igra u odbrani tokom prvog poluvremena. Isto tako možemo biti zadovoljni sa mnogo sitaucija u kojima smo se branili i napadali sa igračem manje, kao i sa napadom na igrača više. To su stvari koje želimo prenijeti na ovu utakmicu. Mislim da je Austriji ovo 'zadnji voz' nakon iznenađujućeg poraza Austrije od Finske. Sa tranzicijom u kontri i polukontri imamo šanse da pobijedimo, jer je tako Finska dobila Austriju. Bit će promjena u ekipi, ali sada ne bih govorio o imenima. Očekujemo veliku podršku sa tribina jer nam pobjeda otvara vrata za Evropsko prvenstvo. Poslije toga ćemo imati mnogo vremena do maja da se skoncentrišemo na Finsku i na dvije utakmice koje ćemo igrativ ove reprezentacije", rekao je Šuman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi