Sutjeska u Nikšiću bolja od Studenata

SEHA liga

Sutjeska u Nikšiću bolja od Studenata

A. Beganović

U zaostaloj utakmici 14. kola Regionalne rukometne lige Sutjeska je u Nikšiću savladala aktuelnog prvaka naše zemlje Bosnu BH Terlecom (23:17).

Izabranici Gorana Tomića pretrpjeli su još jedan poraz u regionalnom takmičenju. Ovaj put od Studenata bolja je bila Sutjeska, koja je tako i na tabeli prestigla našeg predstavnika.

Studenti su bolje otvorili susret i do sredine prvog dijela imali su rezultatsku prednost, no do odmora domaći su se uspjeli vratiti, te su u drugi dio ušli sa dva gola viška (11:9).

U drugom poluvremenu Nikšićani su bili nešto bolji, te su na kraju i zasluženo slavili.

U redovima Bosne najefikasniji su bili Bračković sa 7, te Hrbat sa 4 gola, dok su Šekarić i Blagojević sa po 5 golova bili najučinkovitiji kod Sutjeske.

Na kraju dodajmo i da je Zoran Gobac jedan od čelnika SEHA lige danas izjavio da će se ovo takmičenje nastaviti, iako su iz Zagreba na adresu klubova poslali prijedlog prema kojem bi se regularni dio sezone trebao okočati prije odigravanja svih susreta.

Istina, Gobac je naglasio da postoji mogućnost neodigravanja nekih susreta iz posljednjeg 22. kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.