Sutra počinje turnir ''Mostar 2011''
Rukometaši Veleža

Velež protiv Partizana na otvaranju

Sutra počinje turnir ''Mostar 2011''

M. Maksimović

Rukometni klub Velež i ove godine organizuje Međunarodni rukometni turnir Mostar 2011. koji se tradicionalno igra u februaru mjesecu, u čast odlobođenja grada Mostara Turnir je stigao do svog desetog jubilarnog izdanja, pa su organizatori potrudili da ovaj put ponude najkvalitetniji turni do sada.

Tako će uz RK Velež koji j domaćin, na turniru učestvovati prvak BiH, Bosna BH Gas, Partizan iz Beograda, Radnički iz Kragujevca te ekipa Metkovića 1963. Turnir će biti svečano otvoren u subotu u 12 sati, a prva utakmica je na rasporedu pola sata kasnije kada se sastaju Velež i Partizan. Nakon toga će na teren ekipe Bosne i Radničkog, pa kadeti Veleža i Čapljine koji će odigrati revijalnu utakmicu, a za kraj prvog dana je najavljen duel Partizana i ekipe Metkovića 1963. U nedelju se program nastavlja utakmicama za plasman, finale je najavljeno za 13 sati.


'' Ako vam kažem da je tu jedna Bosna koja igra Ligu prvaka, koja je šest puta bila prvak naše zemlje, od toga pet puta zaredom, da je tu Partizan sa sedam naslova prvaka Srbije koji kao i Radnički učestvuje u Challenge Cupu onda sam vam dovoljno rekao.Potrudili smo se da za ovo jubilarno izdanje turnira napravimo jedan pravi, jaki turnir i uspjeli smo u tome.Nije bilo lako, ali Velež polako izrasta u jedan pravi klub i ovaj turnir je pokazatelj da smo na pravom putu.Čast nam je što ćemo u naredna dva dana u Mostaru ugostiti mnoga priznata i poznata rukometna imena i da ćemo kao klub imati prilike da igramo protiv  jakih, kvalitetnih evropskih ekipa'' kaže Almin Humačkić sportski direktor RK Velež.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.