Šveđani u finalu Svjetskog prvenstva" razbili" Španiju

Šveđani u finalu Svjetskog prvenstva" razbili" Španiju

A. Beganović

Mlada rukometna reprezentacija Švedske novi je svjetski prvak. Naime, u finalnom susretu Svjetskog prvenstva koje se proteklih 15 dana igralo u našoj zemlji, Švedska je savladala Španiju (28:23).

Od samog početka susreta Šveđani su diktirali tempo igre i tokom cijelog prvog poluvremena imali su rezultatsku prednost koja je znala iznositi i četiri gola.

Međutim, u samom finišu prvog dijela Španci su se probudili, te sa nekoliko pogodaka stigli su do podnošljivog zaostatka od dva gola (13:11).

Sredinom drugog poluvremena Španci stižu do izjednačenja (18:18) i tda se činilo da ćemo gledati uzbudljivu završnicu.

Ali, Šveđani ponovo ubacuju u brzinu više i s nekoliko laganih golova ponovo stižu do prednosti od četiri-pet golova, pa se ulazi u nezanimljivu završnicu u kojoj su novi svjetski prvaci bez problema stigli do pobjede.

Tako su Šveđani uzeli titulu svjetskog prvaka i to sasvim zasluženo jer su u 15 dana pokazali najviše. Odigrali su ukupno devet utakmica u u svih devet su upisali pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije