Šveđanke na kraju završile kao treće

Crna Gora ostala bez medalje

Šveđanke na kraju završile kao treće

Po drugi put u svojoj istoriji, Šveđanke se sa Evropskog prvenstva vraćaju sa osvojenom medaljom. Nakon poraza u finalu 2010. godine, danas su u susretu za treće mjesto rukometašice Švedske savladale Crnu Goru 25:23.

Svakako da je najzaslužnija za pobjedu Švedske, Johanna Bundsen koja je imala 11 odbrana, i koja je u završnici utakmice bila nesavladiva. Trideset sekundi prije kraja Bundsen je skinula sedmerac Katarini Bulatović.

Crnogorke su u prvom dijelu imale i tri gola prednosti, ali na poluvremenu tek plus jedan (12:11). Šveđanke su više od četiri minute bile bez gola u finišu prvog poluvremena. Serijom 4:1 na otvaranju drugog poluvremena, Šveđanke prelaze u vodstvo. Cijelo drugo poluvrijeme Crnogorke su bile u zaostaku, od dva do tri gola. Kod vodstva Švedske 24:23, Katarina Bulatović nije realizovala napad, što je na drugoj strani kaznila Anna Maria Johansson golom za 25:23.

Isabelle Gullden je postigla sedam golova za Švedsku, jedan manje Ida Oden. Katarina Bulatović je sama " vukla" Crnu Goru, ali njenih osam golova nije pomoglo da njena selekcija izbjegne poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.