Švedska na Olimpijadi nakon 12 godina

Ostalo još samo jedno prazno mjesto

Švedska na Olimpijadi nakon 12 godina

M. Maksimović

Pet od šet mjesta je popunjeno na putu za London. Na OI-a ovog ljeta ćemo gledati Španiju, Švedsku, Mađarsku, Hrvatsku i Island.Posljednjeg putnika ćemo dobiti sutra u Alicanteu.

Poljaci su bili vrlo blizu plasmana, jer su u drugoj utakmici protiv Srbije imali tri gola razlike tri minute prije kraja. Bod Srbiji je osigurao Nikčević golom pet sekundi prije kraja.Nikčević je bio najbolji strijelac na terenu sa šest postignutih golova.U drugom susretu ove grupe, dileme nije bilo. Španija je ostvarila pobjedu vrijednu Olimpijade, Alžir je poražen 28:20.

 

 

U Göteborgu je bilo zanimljivo, ali je sve odlučeno i prije posljednjeg dana turnira.Šveđani su u sjajnoj atmosferi pobjedili Makedoniju 27:23.Kim Andersson je zabijao, Sjöstrand je odlično branio i Švedska je na Olimpijadi nakon punih 12 godina.Kim Andersson je utakmicu završio sa osam postignutih golova, Sjöstrand je sakupio 17 odbrana.Na drugoj strani najbolji su bili Lazarov i Mirkulovski sa po pet golova.

Mađari su se mučili protiv Brazila, na kraju su stigli do pobjede 29:27. Čovjek odluke je bio Zubai, koji postiže gol 15 sekundi prije kraja za pobjedu Mađarske.Csaszar i Ivancsik su predvodili Mađarsku sa po šest golova.

 

 

U Varaždinu nije bilo dileme. Island je ostavio Japan na -11, bilo je 41:30.Hrvatska je bila ubjedljivija protiv Čilea, završilo je 35:15.

 

Grupa A:

Španija - Alžir 28:20

Srbija - Poljska 25:25

 

 

Grupa B:

Švedska - Makedonija 27:23 

Brazil - Mađarska 27:29

 

 

Grupa C:

Hrvatska - Čile 35:15

Island - Japan 41:30 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije