Švedska nije uspjela pobijediti Egipat

Još jedan remi u završnici grupne faze

Švedska nije uspjela pobijediti Egipat

Iako su u predhodnim utakmicama izgledali jako dobro, očito su i Šveđani upali u svoju crnu rupu, pa su protiv Egipta osvojili samo bod odigravši 25:25.

Kako su se stvari razvijale u završnici utakmice čak mogu biti i zadovoljni jer je Egipat imao četiri razlike
osam minuta prije kraja. Da će biti problema Šveđani su postali svjesni već na početku drugog dijela.  Elahmar je stvarao puno problemam Egipat je poveo tri razlike, kasnije je ta prednost počela rasti i do plus pet, 15 minuta prije kraja utakmice. Treće isključenje Abdelrahman zarađuje osam minuta prije kraja, nakon čega se budu Švedska.

Sedam minuta Egipat ostaje bez gola, pa Švedska čak i vodi 25:24, ali Elhmar se pobrinuo za konačnih 25:25. Ahmed Elahmar je utakmicu zaključio sa devet golova, Handavy je na golu imao 13 odbrana. Kod Šveđana smo imali Ekberga sa deset golova i Ostlunda sa šest. Kim Andersson se tek jednom upisao u strijelce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.