Švedska u drugom dijelu "slomila" Holandiju

Švedska u drugom dijelu "slomila" Holandiju

A. Beganović

U drugom četvrtfinalnom susretu Svjetskog prvenstva za mlade rukometaše, Švedska je savladala Holandiju (30:25).

Mladi Holanđani su sjajno otvorili susret i tokom cijelog prvog poluvremena su imali rezultatsku prednost, a na odmor su otišli sa zalihom od tri gola (13:10).

Međutim, u drugom dijelu su se Šveđani uozbiljili i kako je vrijeme odmicalo uzimali su stvari u svoje ruke, pa su na kraju i zasluženo slavili.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su Andreas Berg, Helge Freiman, te Philip Stenmalm sa po pet pogodaka, dok su kod Holanđana najučinkovitiji bili Joris Baart sa šest, te Van Den Beucken sa pet pogodaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.