Svi sretni i zadovoljni: Remi Makedonije i Islanda

Rezultat koji odgovara i jednim i drugim

Svi sretni i zadovoljni: Remi Makedonije i Islanda

U posljednjoj utakmici 5. kola grupe B na Svjetskom prvenstvu za rukometaše, Makedonija i Island su remizirali (27:27) i tako su se obje selekcije plasirale u drugi krug.

Makedonija je na startu utakmice povela sa 4:0, ali je Island uzvratio i ekspresno preokrenuo te poveo sa 5:4. Do kraja prvog poluvremena su Islanđani čuvali prednost i na odmor se otišlo pri rezultatu 15:13.

Islanđani su u drugom poluvremenu čak četiri puta imali pet golova prednosti, ali se Makedonija nije predavala i pred sami kraj utakmice čak došla u prednost od 27:26. Ipak, Island je stigao do izjednačenja i remija koji mu je bio dovoljan da se plasira dalje.

Nakon velike drame, Makedonija može biti sretna jer je izbjegla Francusku, a Island jer je izborio plasman među 16 najboljih ispred Tunisa.

Najefikasniji igrači utakmice bili su Kiril Lazarov i Runar Karason sa po sedam pogodaka, dok su Bjarki Mar Elisson i Goce Georgievski postigli po jedan gol manje.

U grupi B, plasman dalje su izborile Španija, Slovenija, Makedonija i Island. Tunis će se boriti za plasman od 17. do 20. mjesta, a Angola od 21. do 24. mjesta.

Svjetsko prvenstvo:
Makedonija - Island 27:27 (14:12)

Makedonija: Kolev, Trajkovski, Manaskov 5, Stoilov 3, Lazarov 7, Mitkov, Drogrishki 1, Taleski 1, Mirkulovski 1, Markoski V., Markoski N. 1, Georgievski 6, Lazarov F. 1, Ojleski, Neloski 1, Peshevski.

Island: Gustavsson 1, Edvardsson, Kristjansson 2, Karason 7, Hallgrimsson, Atlason 1, Sigurdsson 3, Gudmundsson 2, Gunnarsson 2, Arnasson, Elisson 6, Gunnarsson, Jonsson, Helgason, Magnusson 3, Smarason.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi