Švicarska bez većih problema protiv Katara

Turnir u Bugojnu

Švicarska bez većih problema protiv Katara

S. Mlaćo

Juniori Švicarske bez većih problema savladali su danas na V. Međunarodnom turniru "Rukomet je moja budućnost" u Bugojnu selekciju Katara 33:18 (17:6).

Od samog početka vidjelo se da će Švicarci slaviti pobjedu, a već nakon 12. minuta igre bilo je 7:0 u njihovu korist. Prvi pogodaka Katarani postižu u 13. minuti, ali to i nije neko iznenađenje s obzirom da su došli sa generacijom igrača rođenih 2000. godište i mlađe.

Na pauzu se otišlo pri rezultatu 17:6, a u drugom poluvremenu Švicarska je povećala prednost za konačnih 33:18.

Kod Švicarske istakao se Michael Kusio sa osam pogodaka, a jedam manje postigao je Timohy Reichmuth. Kod Katara bolji od ostalih bio je Abdullah Ahmed sa pet pogodaka.

Turnir "Rukomet je moja budućnost" 

Katar - Švicarska 18:33 (6:17)

Katar: Bashir 1, Abdullh 5, Messaoud 1, Talal 3, Mohammed 1, Mubarak 3, Mohammed 1, Johar 1, Yousuf 1, Jabr 1.

Švicarska: Nico 1, Gabriel 2, Marco 1, Noah 3, Lukas 1, Kusio 8, Lukas 1, Marius 1, Timothy 7, Levin 6, Samuel 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi