Švicarska do druge, Tunis do prve pobjede

U Banja Luci i Ljubuškom

Švicarska do druge, Tunis do prve pobjede

M. Maksimović

Na Sp za juniore, danas se igraju utakmice drugog kola. U grupi A svoju prvu pobjedu ostvarila je selekcija Tunisa, dok je Švicarska opravdala očekivanja u duelu sa Alžirom.

Švicarska je ostvarila i drugu pobjedu u Ljubuškom. Do novih bodova je došla lakše protiv Alžira 33:24. Pitanje pobjednika je riješeno u ranoj fazi utakmice. Već nakon prve polovine prvog dijela, Švicarska je vodila 10:5. U nastavku je bez problema održavala ostvarenu prednost.

Jud i Muggli su postigli po pet golova, ispred njih je bio Fabio Baviera sa sedam. Nikola Portner je opet bio dobar, danas je bilo dovoljno devet odbrana.Najbolji Ažirac bio je Hammouche sa šest golova.

U Banja Luci je svoju prvu pobjedu proslavila i selekcija Tunisa.U drugoj utakmici Tunis je dobio Angolu 26:23.Kreator pobjede Tunisa bio je Ramzi Majdoub sa devet golova uz maskimalnu realizaciju. Majduba su pratili Mohames Soussi i Wael Trabelsi koji su dodali po pet golova što je bilo i više nego dovoljno.

Na samom terenu, Tunižani su skoro u završnici ispustili pobjedu, dozvolivši rukometašima Angole da serijom 4:0 dođu na gol zaostatka.Ipak u posljednje četiri minute, Tunižani postižu dva gola, rukometaši Angole niti jedan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.