Szeged bolji od Kadettena, po dva pogotka Vranješa i Doborca

Szeged bolji od Kadettena, po dva pogotka Vranješa i Doborca

A. Beganović

U okviru 4. kola Lige prvaka Szeged, čije boje brani bh. reprezentativac Vladimir Vranješ, savladao je Kadetten Schaffhausen (34:24) u kojem od ove sezone nastupa nekadašnji bh. reprezentativac Damir Doborac.

Szeged su do pobjede vodili Bombac sa 11, te Kallman i Prodanović sa po pet pogodaka, dok su Jurca sa šest, te Graubner i Pendić sa po pet pogodaka bili najefikasniji kod Kadetten Schaffhausena. Vranješ i Doborac su postigli po dva pogotka.

U grupi A španski viceprvak La Rioja u dosta neizvjesnoj utakmici savladao je hrvatskog prvaka Zagreb (22:21). Rocas Comas sa sedam pogodaka predvodio je La Rioju, dok su Pavlović sa pet, te Brozović i Valčić sa po četiri pogotka bili najefikasniji kod Zagreba.

Aalborg je slavio na gostovanju kod Motora (28:25, dok je Kielce bilo bolje od Dunkerquea  (28:25).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.