Szeged slavio četvrtu pobjedu, jedan gol Vranješa

Liga prvaka, 5. kolo

Szeged slavio četvrtu pobjedu, jedan gol Vranješa

Ekipa Szegeda stigla je do svoje četvrte pobjede u okviru 5. kola Lige prvaka za rukometaše, a mađarski sastav je na svom terenu rezultatom 23: 21 savladao ekipu francuskog Dunkerque, kojoj je ovo bio četvrti poraz u ovoj sezoni.

Reprezentativni pivot BiH Vladimir Vranješ u pobjedu svog tima ugradio je jedan gol.

U meču 5. kola grupe B Vive Kielce je pobjedom na gostovanju kod danskog Aalborga od 27:25 zadržao maksimalan učinak, dok je u utakmici grupe A španska La Rioja nanijela skopskom Metalurgu pet ovosezonski poraz.

La Rioji je ovo bila treća pobjeda, te se nalazi na 3. poziciji sa velikim šansama za TOP 16, dok će se za četvrtu poziciju u ovoj grupi boriti Meshkov i Zagreb.

Liga prvaka, 5. kolo:
La Rioja - Metalurg 31:27
Szeged - Dunkerque 23:21
Aalborg - Vive Kielce 25:27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.