Tahirović: Juniori mogu do četvrtfinala

Tahirović: Juniori mogu do četvrtfinala

A. Beganović, foto: A. Balić

Za deset dana u Bosni i Hercegovini će početi Svjetsko juniorsko prvenstvo za rukometaše, a tim povodom danas je održana press konferencija.

Na press konferenciji su se okupljenim novinarima obratili selektor našeg mladog nacionalnog tima, Zdenko Grbavac, reprezentativci Josip Perić, Tarik Kasumović i Denis Serdarević, te legendarni golman Enid Tahirović koji radi s golmanima, te je uposlenik Rukometnog saveza BiH.

"Do početka prvenstva ostalo je još deset dana. Imali smo idealne uslove za pripreme, fizički smo dobro spremni, a u naredni desetak dana radit ćemo na taktici i uigravanju. Dobro smo izanalizirali protivnike iz grupe i sigurni smo da možemo napraviti dobar rezultet, odnosno očekujemo da budemo među dvije najbolje reprezentacije u grupi. Ostali smo bez Tarika Vranca, koji se povrijedio na turniru u Kataru i to nam predstavlja veliki hendikep. Ostali igrači su spremni i očekujem da do početka prvenstva više ne bude povreda", istakao je selektor Zdenko Grbavac, dok je Enid Tahirović izjavio:

"Nakon Olimpijskih igara 1984. godine, ovo je najveće sportsko takmičenje u našoj zemlji i doista moramo biti ponosni što nam se ukazala čast da ugostimo najbolje juniorske svjetske selekcije. Na Vlašiću smo proveli 13 dana, zatim smo igrali na turniru u Kataru, dok smo od ponedjeljka ponovo u Sarajevu. Zadovoljan sam radom golmana, kao i svih reprezentativaca i sigurno ćemo spremni dočekati početak prvenstva. Mislim da možemo do četvrtfinala, a za nešto više će nam trebati i malo sreće, te podrška s tribina. Ovi momci zaslužuju podršku i zbog toga pozivam sve ljubitelje rukometa da u što većem broju dođu na utakmice naše reprezentacije."

O očekivanjima na Svjetskom prvenstvu govorili su i reprezentativci Josip Perić, Tarik Kasumović i Denis Serdarević, koji je do prije godinu dana bio standardni član kadetske reprezentacije Francuske, no na kraju je ipak na poziv čelnika našeg Saveza odlučio braniti za Bosnu i Hercegovinu.

"Moji roditelji su iz BiH i kada sam dobio poziv nisam mnogo razmišljao. Čast mi je braniti boje naše domovine", na slabom bosanskom je izjavio Serdarević.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti