Tahirović konačno slavio u gostima

Göppingen bolji od Gummersbacha

Tahirović konačno slavio u gostima

E. Škorić

Rukometaši Göppingena konačno su, u 10. kolu, ostvarili prvu gostujuću pobjedu.

U tijesnoj utakmici savladali su Gummersbach sa 29:28. U srazu starih rivala malo je uspješniji bio Göppingen. Na golu gostiju branio je naš golman Enid Tahirović, koji je imao nekoliko dobrih odbrana.

Inače, na poluvremenu nije bilo pobjednika - završeno je 13:13.

Kao i ranije, i ova utakmica započeta je minutom šutnje zbog tragično preminulih sudaca blizanaca Bernda i Reinera Methea. Svi igrači, službena lica te sudije nosili su crne trake-

Što se utakmice tiče, Momir Rnić je bio najbolji kod gostiju sa 8 golova, dok su Michael Haas, Felix Lobedank i Christian Schöne postigli po četiri gola. Najbolji je na drugoj, onoj domaćoj, strani bio Adrian Pfahl sa 6 golova, a gol manje postigao je Kentin Mahe.

"Uzbudljiva utakmica, sa nešto sretnijim krajem za Göppingen. Nažalost, mi nismo bili previše pasivni i ponovo nismo igrali dobro", rekao je trener poražene ekipe Sead Hasanefendić.

"Napokom smo osvojili dva boda na strani. Igrali smo dobro i stabilno u odbrani. Na kraju smo imali sreće i na taj je način naš tim pokazao veliki moral", rekao je trener pobjedničke momčadi Velimir Petković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.