Legendarni golman za SportSport.ba

Tahirović: Protiv Austrije nam odgovara meč s malo golova

Legendarni golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Enid Tahirović prokomentarisao je za SportSport.ba utakmicu protiv Irana i najavio večerašnji ogled sa Austrijom.

"Odigrali smo dva potpuno različita poluvremena. Prvo poluvrijeme je bilo veoma slabo, gdje nijedan segment igre nije funkcionisao kako treba, od napada do odbrane. U drugom poluvremenu pobjedu nam je donijelo prvih deset minuta gdje smo odigrali sjajno, a pomogao je i Burić na golu koji je bio odličan. Do kraja smo znalački održavali vodstvo i zasluženo pobijedili", rekao je na početku Enid Tahirović i obrazložio razloge treme:

"Sigurno da je na naše igrače uticalo i to što su odigrali prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Vidjelo se da su naši bili pod nekom kočnicom, tremom i da to nije bilo to. Kasnije su se opustili i nadam se da će danas protiv Austrije biti još bolje".

Prema njegovim riječima, našoj reprezentaciji bit će teško protiv Austrijanaca ali ne isključuje mogućnost iznenađenja.

"Odgovarao bi nam meč na mali broj golova. Trebamo smiriti igru, pogotovo u napadu. Ne smijemo srljati, praviti tehničke greške i nerezonski šutirati jer ako budemo griješili Austrijanci će to iskoristiti preko Webera i Santosa. Njihovo najjače oružje su napadi preko krila a ta dva igrača su jedni od vodećih strijelaca Bundesliga. Moramo šutirati iz što iz što čistijih pozicija i tehničke greške svesti na minimum. Jedino tako možemo izboriti pozitivan rezultat".

Prema nekim kalkulacijama, našoj reprezentaciji bit će potrebne dvije pobjede da izbori prolaz dalje.

"Treba razmišljati od utakmice do utakmice. Večeras imamo šansu, bit će teško a sa Austrijom s kojom imamo nekih neraščiščenih računa od prije i mislim da je ovo odlična prilika da im vratimo za to. Poslije ćemo vidjeti, nakon ovoga slijedi dan odmora pa onda dolazi Tunis ali mislim da smo u stanju pobijediti i jednu i drugu utakmicu ako odigramo na nivou".

Tahirović nije propustio pogledati utakmicu naših rivala iz grupe u kojoj su se sastali Makedonija i Tunis.

"Makedonija me oduševila u prvom susretu, kako igrom u odbrani tako i u napadu na čelu sa Lazarovom koji je ponovo bio najefikasniji. Oni su ponovo pokazali da spadaju u vrh evropskog rukometa i bit će nam jako teško igrati protiv njih", rekao je za kraj razgovora za SportSport.ba Enid Tahirović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.