Tahirović se vraća u Goppingen na tri utakmice

Legendarni reprezentativac pomaže bivšem klubu

Tahirović se vraća u Goppingen na tri utakmice

Enid Tahirović vraća se u Goppingen nakon što je odradio šest mjeseci ugovora sa Hamburgom. Enid je za rukometnog velikana Njemačke odigrao 15 utakmica u Bundesligi.

Tahirović je u tih 15 utakmica skupio 79 odbrana, a HSV je vodio i do prolaska dalje u Ligi prvaka. Za njegove izvedbe u dresu HSV-a zahvalan mu je trener i direktor kluba Martin Schwalb.


"On je bio uvijek tu kada smo ga trebali. Veoma smo mu zahvalni za sve što je uradio za naš klub u  proteklom periodu," rekao je Schwalb.

 

"Enid je ovog ljeta bez ikakvog oklijevanja prihvatio poziv da nam pomogne i to je svakako uradio. Zbog toga smo odlučili da mu uslišimo želju da se vrati u Goppingen i pomogne svom bivšem klubu. Uvijek ćemo mu biti zahvalni na svemu što je uradio za naš klub," Schwalbove su riječi. 

 

Tragom ove informacije kontaktirali  smo Tahirovića, koji je za SportSport.ba potvrdio svoj povratak u Goppingen,

"Golman Goppingena se povrijedio i pitali su me, da li sam im spreman pomoći? Hamburg je dao zeleno svijetlo i tri utakmice do kraja ove godine ću odraditi u mom bivšem klubu," istakao je Tahirović za SportSport.ba, a na pitanje, šta dalje kratko je odgovorio:

"Penzija konačno." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.