Tako to radi Marko Tarabochia

Pogodio preko petorice

Tako to radi Marko Tarabochia

Dž. Mrakić

Wisla Plock u okviru 7. kola poljske rukometne lige ostvarila je novi ubjedljiv trijumf.

Nova žrtva aktuelnog viceprvaka Poljske bio je Zaglebie Lubin, koji je Plock napustio sa 15 golova više u svojoj mreži (18:33).

Najefikasniji rukometaši na susretu bili su Montoro i Daszek iz redova pobjednika, a obojica su postigli po pet golova.

Naš reprezentativac koji brani boje Wisle, Marko Tarabochia, protiv tima iz Lubina četiri puta se upisao u listu strijelaca, a jedan je bio posebno upečatljiv.

Wisla je već imala, očekivano, pobjedu u svojim rukama, rezultat je nakon isteka regularnih 60 minuta glasio 32:18, a na zvanični sučev zvižduk čekalo se još samo izvođenje deveterca.

Marko Tarabochia uzeo je loptu u ruke, čekao sučev znak, a zatim preko petorice gostujućih igrača uputio loptu i matirao Jakuba Skrzyniarza za konačan rezultat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.