Talant Dušebajev kažnjen sa 5.000 eura

EHF ne prašta

Talant Dušebajev kažnjen sa 5.000 eura

Trener rukometaša poljskog Vive Targi Kielcea legendarni Talant Dušebajev kažnjen je od strane od Evropske rukometne federacije (EHF) sa 5000 eura.

Kaznu je Dušebajev zaradio zbog incidenta u prvom susretu osmine finala Lige prvaka koju je njegov tim igrao protiv njemačkog Rhein-Neckar Löwena.

Nakon završetka utakmice stručnjak posljske ekipe se zaletio prema protivničkom trenru Gudmunduru Gudmundssonu, nakon čega je započelo verbalno prepucavanje. Iako je u prvi mah izgledalo da je Dušebajev udario Gudmundssona, naknadnim pregledavanjem video-snimke ustanovljeno je da to nije bio slučaj.

Zbog nesportskog ponašanja trener Vive Kielcea kažnjen je sa 5.000 eura, a polovica novčane kazne koju mora platiti uvjetnog je tipa (do 30. juna 2015.).

Poljski je klub u prvoj utakmici slavio sa 32:28, a revanš je na rasporedu 31. marta u Mannheimu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.