Tarabochia najefikasniji u porazu od Kielcea

Prvi poraz Wisle

Tarabochia najefikasniji u porazu od Kielcea

Dž. Mrakić

U 11. kolu poljske Superlige odigran je derbi susret između ekipa Kielcea i Wisle.

Okršaj jedine dvije neporažene ekipe u poljskom prvenstvu, možda i očekivano, otišao je stranu aktuelnog prvaka Poljske Kielcea, koji je na kraju ubjedljivo slavio rezultatom 32:22.

Najefikasniji igrač na susretu bio je Bielecki iz redova pobjednika, a jedan od najraspoloženijih igrača u dresu Wisle ponovo je bio naš Marko Tarabochia, koji je, uz Zelenovića i Daszeka, bio najefikasniji igrač svoje ekipe sa četiri postignuta gola.

U narednom kolu lagan zadatak očekuje obje ekipe, s obzirom da Wisla gostuje pretposljednjem Slasku, dok će s druge strane Kielce na domaćen terenu dočekati posljednjeplasirani Stal Mielec.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.