Tarabochia: Pomoć navijača biće ključni faktor

Debitant u reprezentaciji BiH

Tarabochia: Pomoć navijača biće ključni faktor

D. Kurbegović

Rukometna reprezentacija BiH sutra će u zeničkoj Areni dočekati reprezentaciju Bjelorusije u odlučujućoj bitci za plasman na Evropsko prvenstvo. 

Mnogi još nisu svjesni kakvog je značaja sutrašnja utakmica za rukomet u našoj zemlji. Plasman na Svjetsko, te u slučaju sutrašnje pobjede i na Evropsko prvenstvo, mnogo bi značio za dodatnu ekspanziju ovog sporta u našoj zemlji.

Bez obzira što sutra neće igrati Toromanović, Čelica i povrijeđeni Karačić, atmosfera u i oko reprezentacije je fenomenalna. Svi su uvjereni da ova generacija ima snage plasirati se na Evropsko prvenstvo i ponovo obradovati cijelu naciju.

Sutrašnji džoker selektora Dragana Markovića sigurno će biti srednji bek Marko Tarabochia, koji je stekao pravo nastupa za našu selekciju, te će sutra svojim kvalitetom pokušati pomoći u pobjedi nad neugodnim Bjelorusima.

"Drago mi je što sam stekao pravo nastupa i ponosan sam što ću biti dio ekipe u veoma važnoj utakmici protiv Bjelorusije. Mi smo spremni za sutrašnju bitku, respektujemo Bjelorusiju, sjajna je to selekcija, ali mi igramo na našem parketu i pruža nam se velika šansa da pobjedom ispišemo još jednu historiju.  Ne razmišljamo previše o gostima, znamo se mi vrlo dobro, prva utakmica je završena 25:25, sutra nam treba bilo kakva pobjeda i vjerujem da će moj debi u reprezentaciji biti ispisan zlatnim slovima", nada se igrač poljskog Azotya.

Srednji bek naše selekcije pozvao je publiku da im sutra pomogne u ostvarivanju velikog cilja.

"Imali smo odlične uslove u Zenici, smještaj i dvorana su vrhunski, ljudi su susretljivi i osjeti se da je ovo grad sporta. Pozvao bi sutra sve navijače iz čitave države da nam pomognu u pobjeđivanju Bjelorusije. Pomoć navijača u sutrašnjoj utakmici biće jedan od ključnih faktora za trijumf. Ova ekipa je zaslužila podršku, a zajedničkim snagama sutra ćemo nadam se slaviti svi zajedno", kazao je 26-godišnji bivši rukometaš Zagreba, Medveščaka i Maribora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.